skip to Main Content

Asbest laten verwijderen

Aan het veilig verwijderen van asbesthoudende materialen worden hoge eisen gesteld, welke onder strenge wet en regelgeving vallen. Bovendien mag dit in de meeste gevallen alleen worden uitgevoerd door daarvoor gecertificeerde bedrijven. In sommige gevallen mag een particulier ook zelf asbest verwijderen.

Van Santen advies ontzorgt u graag volledig bij het verwijderen van asbest, zodat u gegarandeerd bent van een oplossing op maat. Hierdoor worden er geen onnodige kosten gemaakt en bent u verzekerd van een professionele aanpak. Het verwijderen van asbest kan soms op een pragmatischere manier dan de traditionele methode, zonder daarbij de wet en regelgeving te overtreden. Van Santen Advies staat u daarin graag bij in raad en daad.

Veel voorkomende plekken zijn: Asbest golfplaten verwijderen – Asbest dakbeschot verwijderen

Wilt u een prijsindicatie?

Asbestsanering

De sanering van risicovolle asbesthoudende toepassingen is erg specialistisch. Daar komt bij dat niet elk asbest project hetzelfde is en dat gecertificeerde bedrijven vaak elk hun eigen specialisme hebben. Van Santen Advies ontzorgt u volledig bij uw asbestsaneringstrajecten. Dit begint altijd bij een asbestinventarisatie. Vervolgens zorgen wij voor de overige noodzakelijkheden, zoals de aanvraag van de vergunningen, indien nodig een verontreinigingsonderzoek, meldingen in -onder andere- het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS), asbestsaneringen, vrijgaven en stortbonnen.

Met vele jaren ervaring in de markt hebben wij samenwerkingsverbanden ontwikkelt met vele partners die elk hun eigen expertise hebben als het gaat om het verwijderen van asbest. Hierdoor bent u gegarandeerd van de juiste oplossingen op maat. Omdat wij u graag snel van dienst zijn ontvangt u, wanneer u een offerte aanvraagt, deze altijd binnen 24 uur. Goed om te weten is dat speciale asbestsaneringen met risicobronnen -of bijvoorbeeld op gevoelige locaties (onder andere: scholen, winkels, kantoorpanden)- door ons projectmanagementteam extra goed worden voorbereid. Tijdens de uitvoering begeleiden onze professionals de werkzaamheden en wordt alles met dagrapportages vastgelegd.

Asbest afvoeren

Ook over het afvoeren van de asbesthoudende materialen hoeft u zich geen zorgen te maken. In combinatie met onze partners zorgen wij voor de geschikte wijze van het afvoeren van de asbesthoudende materialen die bij uw project worden gesaneerd. Uiteraard houden wij ook hierbij rekening met de wet- en regelgeving. Nadat asbesthoudend materiaal is afgevoerd, ontvangt u een stortbon. Dit is tevens uw bewijs dat u geen eigenaar meer bent van het asbesthoudende afval, dus bewaar de stortbon altijd goed!

Een particulier mag asbest en asbestgelijkend materiaal meestal inleveren bij de milieustraat van haar gemeente. Een goed voorbeeld van asbestgelijkend materiaal zijn asbestvrije golfplaten die zijn voorzien van een NT-keurmerk. De aanwezigheid van asbest in een (deel van een) golfplaat is niet met het blote oog vast te stellen. Om deze reden wordt asbest en asbestgelijkend materiaal meestal op dezelfde manier geaccepteerd op de milieustraat.

Kosten asbest laten verwijderen

De kosten van het verwijderen van asbest kunnen behoorlijk uiteenlopen en is sterk afhankelijk van de situatie, het asbesthoudende materiaal en de grote van het project. Voor particulieren hebben wij scherpe tarieven voor het uitvoeren van een asbestinventarisatie, waarbij wij gratis een kostenraming leveren voor de voorgenomen asbestverwijdering.

U bent niet altijd verplicht om asbest te verwijderen en vaak is het kostentechnisch beter om asbesthoudende toepassingen pas te saneren bij sloop of grootschalige renovatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan, die wij u binnen 24 uur kunnen aanleveren.

Naast Asbest ontzorgen wij ook bij het verwijderen van chroom-6.

Back To Top