skip to Main Content

Toolbox Chroom 6

Verschillende beroepsgroepen kunnen dagelijks met chroom 6 houdende materialen in aanraking komen. Denk bijvoorbeeld aan schilders, bouwkundig aannemers, installateurs en monteurs en sloop- en demontagebedrijven. Wij kunnen voor u een Toolbox chroom 6 opstellen, waarin wordt uitgelegd wat chroom 6 is, waarin chroom 6 voorkomt en gebruikt is, wat de risico’s zijn en waar u volgens de Arbowetgeving aan moet voldoen.

Chroom-6 is een gevaarlijke stof die na blootstelling, op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade in de vorm van kanker of een nadelig effect op de voortplanting. Chroom 6 is onder andere veel gebruikt in bouwwerken, (industriële) installaties, objecten, schepen en booreilanden. Voor werknemers die taken verrichten waarbij zij aan chroom 6 worden of kunnen worden blootgesteld, is het verstandig om te worden geïnformeerd middels een Toolbox chroom-6.

Wilt u een prijsindicatie?

Als werkgever bent u vanuit de Arbeidsomstandighedenwet (ARBO-wet) sowieso verplicht voorlichting en instructie te geven. In dit kader is de Toolbox Chroom-6 van Van Santen Advies geschikt voor iedereen die beroepsmatig met de gevaarlijke stof in aanraking kan komen, zoals uitvoerenden in de renovatie en sloopaanneming, liftmonteurs, installateurs en woningcorporaties.

Daarnaast is de Toolbox chroom 6 geschikt voor medewerkers van bouw- en woningtoezicht, milieu-inspecteurs, politie, brandweer, arbeidsinspectie en medewerkers die met sloop- en demontagewerkzaamheden in aanraking kunnen komen.

U leert de positieve en negatieve eigenschappen van chroom-6 houdende materialen, alsmede de hoogtijjaren van het gebruik van de kankerverwekkende stof. De wet- en regelgeving komt aan bod en de te ondernemen stappen die worden aanbevolen om chroom-6 op een veilige manier te inventariseren én saneren.

De Toolbox Chroom VI kan bij u op locatie worden gegeven en neemt maximaal 1,5 uur in beslag. Van Santen Advies beschikt in Delft over een eigen presentatieruimte met een groot scherm. Deze ruimte is geschikt voor groepen tot maximaal 20 personen. De ervaring leert dat het niet raadzaam is om meer dan 20 personen in een Toolbox Chroom VI deel te laten nemen, omdat dan de aandacht verslapt.

Na het volgen van de Toolbox Chroom-6 bent u zéker geen volwaardig chroom-6 deskundige, maar u herkent de in uw vakgebied behorende verdachte materialen en toepassingen. Alle deelnemers krijgen na afloop (digitaal per mail) een deelnemerscertificaat. Tevens wordt de presentatie per mail aangeleverd.

Back To Top