skip to Main Content

Asbest vloerbedekking verwijderen

Asbest kan voorkomen in vloerbedekking, vaak wordt het ook wel vloerzeil genoemd. Wanneer u van plan bent om deze vloer te gaan verwijderen, kan een asbest onderzoek erg belangrijk zijn. Op deze manier kan worden nagegaan of de vloer inderdaad asbesthoudende materialen bevat en in welke vorm deze aanwezig zijn. Op basis hiervan kunnen asbest vloerbedekkingen vakkundig worden verwijderd door een gecertificeerd bedrijf.

Wilt u een prijsindicatie?

Hoe herken ik asbest in vloerbedekking?

Asbest vloerbedekking betreft in veel gevallen een asbesthoudend vloerzeil. Deze zijn in het verleden veel gebruikt in woningen en komen steeds vaker aan het licht. Deze asbest kun je herkennen aan de kleurstelling en de gebruikte motieven (bloemmotief).

Wat veel mensen ook niet weten, is dat het asbesthoudende vloerzeil uit 2 lagen bestaat. De zichtbare laag is een PVC laag en het niet zichtbare deel is een papierachtige laag. Juist in dit laatste zit het asbest verwerkt. Het asbest wat hierin verwerkt zit is vaak een hoog percentage en is niet hecht-gebonden.

Een asbest vloerzeil zelf verwijderen

Bij Van Santen Advies komen wij situaties tegen waarbij het asbest vloer (zeil) deels is verwijderd. Dit wil zeggen dat men de bovenste laag van het vloerzeil heeft weggehaald en dat de vaak verlijmde onderste asbesthoudende laag nog aanwezig is. In dit geval praten wij over een zwaar beschadigd vloerzeil en dienen er aanvullende stappen genomen te worden. Het zelf verwijderen van deze toepassing is dan ook niet toegestaan. Dit is vanwege de hoge percentage asbest en het feit dat dit vloerzeil vaak vastgelijmd zit, waarbij het niet veilig verwijderd kan worden zonder risico’s.

Asbest vloerbedekking laten verwijderen door Van Santen Advies

Het saneren van deze toepassing wordt dan met specialistisch gereedschap gedaan. Heeft u een asbest vloer of asbest vloerbedekking en wilt u deze laten verwijderen, dan kan Van Santen u hierbij van dienst zijn. Onze collega’s van Van Santen Projecten kunnen voor u het gehele traject verzorgen. Komt u vaker in contact met asbest en wilt u graag meer hierover weten. Wellicht is een asbest herkenningscursus iets voor u. Neem daarvoor gerust contact met ons op via de website.

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest vloerbedekking verwijderen

Asbest vloerbedekking verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top