skip to Main Content

Asbest plafond verwijderen

Bent u in het bezit van plafondplaten waarvan de asbestvezels niet meer verbonden zijn, dan moet u asbest plafondplaten verwijderen overlaten aan een gecertificeerde partij. Dat geldt ook wanneer asbest in het pleisterwerk voorkomt. Twijfelt u of uw plafond is samengesteld uit asbesthoudende materialen en gevaarlijk is voor uw gezondheid, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voordat u asbest in het plafond wilt laten verwijderen, kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen en een foto aanleveren, zo kijken we samen of uw plafond is gemaakt van asbesthoudende materialen en veilig verwijdert hoort te worden.

Wilt u een prijsindicatie?

Asbest plafondplaten

Zelf kunt u asbest plafondplaten herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Gele tot lichtbruine kleur
  • Korrelige structuur

Asbest in plafondplaten kunnen voorkomen in plafondplaten die voor 1994 zijn geplaatst om een plafond te egaliseren. Het gaat om het type “pical” plafondplaat. Deze plafondplaten bevatten tot wel 30% asbest en zijn te herkennen aan de gewafelde achterkant.

Een andere manier waarop asbest in plafonds werd toegepast, zijn asbesthoudende pleisters.

Asbest in pleisterwerk

Naast asbest in plafondplaten, kan asbest in het plafond ook voorkomen door middel van pleisterwerk of stucwerk. Tegenwoordig komt dit niet meer voor, maar vroeger was het heel normaal om asbest toe te voegen om zo het stucwerk of pleisterwerk te verstevigen. De hoeveelheid asbest valt in dit geval wel mee, maar kan nog steeds gevaarlijk zijn voor de gezondheid wanneer het materiaal niet meer verbonden is. Asbest in pleisterwerk is te herkennen aan een bruine kleur en moet ook snel worden verwijderd.

Asbest in plafond herkennen

Asbest in het plafond is herkenbaar aan zijn vezelige, korrelige structuur. In het geval van brandwerende boards kan het asbest een lichtbruine tot gele kleur hebben met een zachtere, board-achtige structuur.

Als uw plafond uit deze materialen bestaat en uw woning dateert van voor 1994, dan is de kans aanwezig dat er asbest in verwerkt is. Let ook op, asbest in plafonds komt vaak voor in de vorm van niet-hechtgebonden asbest.

Dit betekent dat vezels erg gemakkelijk vrij kunnen komen als het materiaal beschadigd wordt of verstoord tijdens renovaties of sloopwerkzaamheden, wat kort samengevat neerkomt op een hoog risico op blootstelling aan kankerverwekkende asbestvezels.

Laat het over aan Van Santen Advies

Asbest laten verwijderen kunt u overlaten aan Van Santen Advies. Met een uitgebreide asbestinventarisatie komen we meer te weten over de aanwezigheid van asbest in woning en ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Of het nu gaat om asbest golfplaten of asbest in het dakbeschot, u bent bij ons aan het juiste adres!

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest plafondplaten

Asbest plafondplaten verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top