skip to Main Content

Asbest tegels verwijderen

Asbesthoudende materialen werden vaak verwerkt en gebruikt rondom tegels. Wilt u deze asbest tegels verwijderen, dan is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te voeren om vast te stellen of de tegels asbest bevatten. Zo komt u erachter of er asbest aanwezig is en welke staat deze zich verkeerd.

Zowel inspectie als verwijdering van asbesthoudende tegels dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde onderneming.

Wilt u een prijsindicatie?

Asbest tegels herkennen

De term “asbest tegels” was voor 2020 een algemene term voor de zeer bekende colovinyl tegel. Deze zijn te herkennen aan de maatvoering. Deze tegens hebben een standaard afmeting van 30x30cm en zijn vaak maar enkele millimeters dik. Vaak ligt er onder deze tegels een zwarte lijmlaag waar de tegels mee geplakt zaten. Ook de onderliggende lijm kan asbestvezels bevatten.

In 2020 kwam er nog een asbesttegel bij die nog minder bekend was. Hierdoor werd het dus nog lastiger om een asbest tegel te herkennen. Het betreft niet zozeer de asbest in de tegel, maar de lijm waarmee de tegel bevestigd werd. Hiermee was er dus een 2e variant asbesttegel bekend. Inmiddels wordt dit asbest tegellijm genoemd en niet meer de asbest tegel.

Echter wordt de term asbesttegel hierin nog wel veelvuldig gebruikt. De asbesthoudende tegellijm is erg moeilijk te herkennen en veelal wordt er een materiaalmonster genomen en door een geaccrediteerd laboratorium nagekeken om aan te geven of er asbest is toegepast in de tegellijm.

Werkwijze bij verwijderen van asbest tegels

In beide gevallen is het niet toegestaan deze asbest zelf te verwijderen en dit dient door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf te worden gedaan. Deze kan de toepassing saneren mits deze in het bezit is van een asbestinventarisatie rapport.

Bij Van Santen Advies kunt u terecht voor zowel het onderzoek, het rapport en de daadwerkelijke sanering.

Wilt u meer weten over deze 2 vormen van asbesttegels kunt u contact opnemen met onze specialisten. Deze kunnen u van alle informatie voorzien.

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest tegels verwijderen

Asbest tegels verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top