skip to Main Content

Asbest tegels verwijderen

Asbesthoudende materialen werden vaak verwerkt en gebruikt rondom tegels. Wilt u deze asbest tegels verwijderen, dan is het belangrijk om een asbestinventarisatie uit te voeren om vast te stellen of de tegels asbest bevatten. Zo komt u erachter of er asbest aanwezig is en welke staat deze zich verkeerd.

Zowel inspectie als verwijdering van asbesthoudende tegels dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde onderneming.

Wilt u een prijsindicatie?

Asbest tegels herkennen

De term “asbesttegels” is een algemeen bekende term in de asbestbranche voor de welbekende Colovinyltegels. Deze Colovinyltegels werden eind jaren ’60, begin jaren ’70 veelvuldig gebruikt en aangebracht in woningen. Deze Colovinyltegels zijn te herkennen aan de maatvoering van een standaard afmeting van 30x30cm en werden voornamelijk geplaatst in de entree, de overloop, badkamers, keukens en toiletten.

Over het algemeen zijn deze tegels slechtst enkele millimeters dik. Deze Colovinyltegels werden vaak vastgeplakt met een asbesthoudende teerlaag, waar overigens meer asbestvezels in aanwezig is dan in de Colovinyltegels zelf.

Werkwijze bij verwijderen van asbest tegels

Het is wettelijk niet toegestaan deze Colovinyltegels zelf te verwijderen, dit dient door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf te worden gedaan. Immers is het verwijderen van de Colovinyltegels en de onderliggende asbesthoudende teerlaag niet zonder verspanende handelingen uit te voeren. Wilt u deze asbest tegels (laten) verwijderen, dan is het verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren om vast te stellen of de Colovinyltegels en de onderliggende lijm/ teerlaag asbest bevatten.  Bij Van Santen Advies kunt u terecht voor zowel het onderzoek, het rapport, als de daadwerkelijke sanering.

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest tegels verwijderen

Asbest tegels verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top