skip to Main Content

Asbestonderzoek

Tijdens een asbestonderzoek gaan specialisten in een woning of (bedrijfs)pand op zoek naar asbesthoudend materiaal. Waar asbest al even niet meer gebruikt mag worden in de bouw, werd het in panden die gebouwd zijn vóór 1994 vaak toegepast in onder andere dakbeschot, golfplaten en vensterbanken. Asbest is sterk, isolerend en ook nog eens goedkoop, ideaal materiaal dus. Totdat duidelijk werd dat het vrijkomen van asbestvezels gevaarlijk is voor de gezondheid.

Heeft u dus een woning of (bedrijfs)pand dat gebouwd is vóór 1994 en bent u van plan om te gaan renoveren, slopen of verbouwen? Dan dient u een asbest onderzoek uit te laten voeren.

Asbestonderzoek

Wilt u een prijsindicatie?

Waarom asbest laten onderzoeken?

Middels een asbestonderzoek komen specialisten erachter of de woning asbesthouden materiaal bevat en ik welke staat deze verkeerd. Een onderzoek naar asbest in combinatie met een asbestinventarisatierapport geven u de inzichten die u nodig heeft. Namelijk waar de asbest zich bevindt, in welke toestand het verkeerd en of het verwijderd moet worden voordat u gaat slopen of verbouwen. Deze rapporten voldoen aan de wet- en regelgeving en zijn geschikt voor het aanvragen van vergunningen en saneringen. Asbest laten onderzoeken is zowel belangrijk in woningen als bedrijfspanden.

Een onderzoek mag enkel worden uitgevoerd door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn. Via Ascert.nl ziet u dat Van Santen Advies een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf is.

Verschillende type asbest onderzoek

Het inventarisatiedoel is van groot belang en daarin zijn grofweg drie keuzes:

Niet destructief asbestonderzoek – er wordt géén schade gemaakt
Licht destructief asbestonderzoek – er worden géén onzinnige schades gemaakt
Zwaar destructief asbestonderzoek – er wordt wel schade gemaakt

Asbestonderzoek zonder destructieve handelingen

Een asbestonderzoek in een woning wordt vaak alleen uitgevoerd om de direct waarneembare asbesthoudende toepassingen in kaart te brengen. Bijvoorbeeld voor de aankoop van een woning, of een kleinschalige verbouwing volstaat een asbestonderzoek zonder destructieve handelingen uit te voeren. De aangeleverde rapportage kan gebruikt worden om het aanwezige asbest te verwijderen. Als service ontvangt u van ons ook gratis een kostenraming / offerte asbestverwijdering, welke wij uitvoeren met onze partners.

Destructief onderzoek naar asbest

Indien (een deel van) een woning gerenoveerd, verbouwd of gesloopt moeten worden, dient er een asbestonderzoek met zwaardere destructieve handelingen te worden uitgevoerd. Gemeenten eisen dan een rapport zonder uitsluitingen, waarbij naar mogelijk waarneembare asbestverdachte materialen achter, in of onder constructies wordt gekeken. Bij een renovatie of verbouwing inspecteren wij de locaties waar gesloopt wordt, zodat er geen onzinnige schades ontstaan. De aangeleverde rapportage kan gebruikt worden om het aanwezige asbest te verwijderen. Als service ontvangt u van ons ook gratis een kostenraming / offerte asbestverwijdering, welke wij uitvoeren met onze partners.

Veel gestelde vragen over asbest onderzoek

Wat is een asbestonderzoek?

Tijdens een asbestonderzoek doen de specialisten van Van Santen Advies onderzoek naar de aanwezigheid en de staat van asbest in een woning of bedrijfspand. Is asbesthoudend materiaal wel of niet gebruikt tijdens de bouw en is dit nog wel goed gebonden. Alles wat de specialisten tegenkomen tijdens het onderzoek wordt netjes verwerkt in een rapport dat voldoet aan alle wetten en regels waarmee vervolgens de sanering snel en gemakkelijk geregeld kan worden.

Is een asbestonderzoek verplicht?

Bent u van plan te gaan slopen of verbouwen en weet u dat er asbest houdend materiaal is verwerkt, dan bent u verplicht een asbestonderzoek uit te laten voeren om te zien in welke staat het asbest verkeerd. Echter, hebt u geen verbouwplannen en is het asbesthoudend materiaal nog goed ingebonden, dan is een asbestonderzoek nog helemaal niet aan de orde. U kunt ook altijd contact opnemen met onze specialisten die u hier alles over kunnen vertellen.

 

Door Cock van Santen

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbestonderzoek

Asbestonderzoek voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top