skip to Main Content

Asbestonderzoek

Heeft u een woning van vóór 1994 gekocht en wilt u weten of er asbesthoudende toepassingen aanwezig zijn? Of wilt u gaan slopen, verbouwen, renoveren of asbest verwijderen  dan dient u een asbestonderzoek uit te voeren.

U ontvangt van ons een asbestinventarisatierapport, waarin alle relevante informatie is opgenomen. Onze rapporten voldoen aan alle wet- en regelgeving en zijn geschikt voor het aanvragen van de vergunningen en om de saneringen mee uit te voeren.

Het inventarisatiedoel is daarvan van groot belang en daarin zijn grofweg drie keuzes:

  1. Niet destructief asbestonderzoek – er wordt géén schade gemaakt
  2. Licht destructief asbestonderzoek – er worden géén onzinnige schades gemaakt
  3. Zwaar destructief asbestonderzoek – er wordt wel schade gemaakt

Wilt u een prijsindicatie?

Asbestonderzoek voor particulieren zonder destructieve handelingen

Een asbestonderzoek in een woning wordt vaak alleen uitgevoerd om de direct waarneembare asbesthoudende toepassingen in kaart te brengen. Bijvoorbeeld voor de aankoop van een woning, of een kleinschalige verbouwing volstaat een asbestonderzoek zonder destructieve handelingen uit te voeren. De aangeleverde rapportage kan gebruikt worden om het aanwezige asbest te verwijderen. Als service ontvangt u van ons ook gratis een kostenraming / offerte asbestverwijdering, welke wij uitvoeren met onze partners.

Asbestonderzoek voor particulieren met destructieve handelingen

Indien (een deel van) een woning gerenoveerd, verbouwd of gesloopt moeten worden, dient er een asbestonderzoek met zwaardere destructieve handelingen te worden uitgevoerd. Gemeenten eisen dan een rapport zonder uitsluitingen, waarbij naar mogelijk waarneembare asbestverdachte materialen achter, in of onder constructies wordt gekeken. Bij een renovatie of verbouwing inspecteren wij de locaties waar gesloopt wordt, zodat er geen onzinnige schades ontstaan. De aangeleverde rapportage kan gebruikt worden om het aanwezige asbest te verwijderen. Als service ontvangt u van ons ook gratis een kostenraming / offerte asbestverwijdering, welke wij uitvoeren met onze partners.

Asbestverwijderingen

Het verwijderen van asbesthoudende materialen valt onder strenge wet en regelgeving en in veel gevallen mag asbest verwijderen alleen worden uitgevoerd door daarvoor gecertificeerde bedrijven. Echter mogen in sommige gevallen een particulier ook zelf asbest verwijderen. Van Santen advies ontzorgt u graag volledig bij het verwijderen van asbest, zodat u gegarandeerd bent van een oplossing op maat. Het verwijderen van asbest kan soms op een pragmatischere manier dan de traditionele methode, zonder daarbij de wet en regelgeving te overtreden. Van Santen Advies staat u daarin graag bij in raad en daad.

Wat is een asbestonderzoek?

Tijdens een asbestonderzoek doen de specialisten van Van Santen Advies onderzoek naar de aanwezigheid en de staat van asbest in een woning of bedrijfspand. Is asbesthoudend materiaal wel of niet gebruikt tijdens de bouw en is dit nog wel goed gebonden. Alles wat de specialisten tegenkomen tijdens het onderzoek wordt netjes verwerkt in een rapport dat voldoet aan alle wetten en regels waarmee vervolgens de sanering snel en gemakkelijk geregeld kan worden.

Is een asbestonderzoek verplicht?

Bent u van plan te gaan slopen of verbouwen en weet u dat er asbest houdend materiaal is verwerkt, dan bent u verplicht een asbestonderzoek uit te laten voeren om te zien in welke staat het asbest verkeerd. Echter, hebt u geen verbouwplannen en is het asbesthoudend materiaal nog goed ingebonden, dan is een asbestonderzoek nog helemaal niet aan de orde. U kunt ook altijd contact opnemen met onze specialisten die u hier alles over kunnen vertellen.

Back To Top