skip to Main Content

Asbest vensterbank verwijderen

Vaak worden asbesthoudende materialen verwerkt in of rond raamkozijnen. Zeker als het kozijn oud is, kan er best asbest in zitten. Als u een vensterbank verwijdert en een nieuw vensterbank plaatst, is het belangrijk om via een asbestinventarisatie na te gaan of u asbesthoudend materiaal heeft in uw vensterbank en zo ja, in welke staat.

Zowel asbestinspectie als verwijdering van asbesthoudende vensterbanken dient te worden uitgevoerd door bevoegd personeel.

Asbest vensterbank

Wilt u een prijsindicatie?

Asbest in vensterbank herkennen

Een asbest vensterbank of ook wel imitatiemarmer komen veel voor in woningen of bedrijfspanden. Veelal toegepast bij raamkozijnen. Op het eerste oog lijkt een asbesthoudende vensterbank op een niet asbesthoudende natuursteen variant en dus is een asbest vensterbank herkennen niet zo gemakkelijk.

Toch zijn er mogelijkheden om deze twee verschillende soorten van elkaar te onderscheiden. Bij een asbesthoudende vensterbank is de onderzijde voorzien van een honingraad structuur en vaak grijs van kleur. Ook als je van dichtbij naar de vensterbank kijkt zie je vaak witte structuren en dan kun je het asbest herkennen.

Zelf de vensterbank met asbest verwijderen?

Het verwijderen van een asbesthoudende vensterbank is landelijk terug geschaald naar een risicoklasse 1 (laagste klasse) sanering. In dit geval hoeft u niet gecertificeerd te zijn, maar heeft u wel een gedegen kennis nodig van asbest verwijderen om deze zelf te mogen verwijderen.

Dit geldt overigens niet voor alle vensterbanken omdat deze op meerdere manieren bevestigd kan zijn. Enkele bevestigingsvormen zijn niet terug geschaald en deze zouden wel door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf verwijderd moeten worden. Bij het uitvoeren van een asbest inventarisatie wordt dan ook gekeken naar de bevestiging van de vensterbank om zo de juiste risicoklasse te hanteren.

Asbest in vensterbank laten verwijderen

Asbest vensterbanken zijn hecht gebonden en vormen bij normaal gebruik en indien niet beschadigd geen enkele vorm van risico en ook hiervoor geldt er geen saneringsverplichting.

Meer weten over de herkenning van een vensterbank of welke risicoklasse er geldt voor uw asbesthoudende vensterbank? Neem contact op met onze specialisten en zij kunnen u van de juiste informatie voorzien.

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest vensterbank verwijderen

Asbest vensterbank verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top