skip to Main Content

Asbest Rotterdam

Heeft u in uw woning of bedrijfspand in Rotterdam last van asbest? Dan is het verstandig om een asbestonderzoek of een asbestinventarisatie aan te vragen. Verwijderen van asbest is niet zonder gevaar en mag daarom ook niet door iedereen uitgevoerd worden. Bij Van Santen advies geven wij u daarom graag deskundig advies en professionele begeleiding om u van uw asbest probleem af te helpen.

Wilt u een prijsindicatie?

Wat is asbest

Asbest werd vroeger veel gebruik in gebouwen, woningen en installaties. Voornamelijk vanwege de isolatiewaarde, brandwerendheid en slijtvaste eigenschappen was het vroeger erg populair. Asbest zelf is de verzamelnaam van verschillende mineralen die in de natuur voorkomen. In een gebonden toestand is het niet gevaarlijk voor mens en milieu.

Echter kan het bij beschadiging vezels afgeven die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Daarom is er sinds 1994 een verbod op het (her)gebruiken van asbest.

Asbestonderzoek Rotterdam

Om milieu en gezondheidsschade te voorkomen dient er voor de verbouwing, sloopwerkzaamheden of renovatie aan gebouwen die voor 1994 gebouwd zijn een asbestonderzoek uitgevoerd te worden.

Dit asbestonderzoeksrapport bevat alle relevante informatie omtrent het verwijderen van de asbesthoudende materialen. Niet alleen voldoen onze rapporten aan alle wet- en regelgeving maar zijn ze ook geschikt om de vergunningen mee aan te vragen.,

Asbest laten verwijderen Rotterdam

Ook aan de sanering van asbest worden zware eisen gesteld. Deze eisen zijn ook vastgelegd in wet- en regelgeving. In bijna alle gevallen mag asbest alleen worden verwijderd door een gecertificeerde organisatie. In een enkel geval mag een particulier de asbest zelf verwijderen.

Bij Van Santen helpen wij u graag bij van begin tot het eind waardoor u geen omkijken meer heeft naar het verwijderen van de asbesthoudende materialen. Wij verzorgen een oplossing op maat en een heldere aanpak waardoor u verzekerd bent van een professionele aanpak. Wij zijn voor u het aanspreekpunt zodat u niet contact hoeft te zoeken met verschillende partijen. Van Santen Advies staat voor u klaar met deskundig advies en begeleiding.

Back To Top