skip to Main Content

Asbest kruipruimte verwijderen

Last van asbest in de kruipruimte en wilt u dit laten verwijderen. Bij Van Santen Advies zijn we gespecialiseerd in het herkennen en verwijderen van asbest. Het komt namelijk regelmatig voor dat er asbesthoudende materialen in of rondom de kruipruimte zijn verwerkt. Zeker wanneer de kruipruimte al voor 1994 is gebouwd, is de kans groot dat er asbest aanwezig is.

Zowel het onderzoek als het uiteindelijk laten verwijderen van een kruipruimte met asbest, moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde partij.

Wilt u een prijsindicatie?

Asbest in de kruipruimte herkennen

In de kruipruimte kunnen veel verschillende asbesthoudende materialen voorkomen. Om te beginnen met de riolering. Dit betreft een asbestcement gebonden product. Met name in de kruipruimte zijn hier restanten van deze riolering omdat door lekkage deze rioleringen al deels of zelfs geheel vervangen zijn. Echter haalde men nooit de oude rioleringen weg en liet deze vaak liggen. Hiermee zijn op deze wijze veel kruipruimten verontreinigd met deze losse beschadigde stukken riolering.

Een ander veel voorkomende asbesthoudend materiaal wat je kunt aantreffen is leidingisolatie en deze is minder bekend bij de mensen, maar zeker niet met minder risico. Het betreffende materiaal heeft vaak hoge concentraties asbest en is niet-hecht gebonden.  Ook deze zijn vaak toegepast om leidingen, maar ook veelvuldig worden deze door lekkage of andere redenen deels vervangen of gesaneerd en ook niet verwijderd. Hiermee ontstaat ook een verontreinigingssituatie in de kruipruimte en is het lastig om asbest in de kruipruimte te herkennen. Echter door de niet-hecht gebonden structuur. Kan ook het ondergelegen zandbed verontreinigd zijn en dient deze bij de asbestverwijdering ook deels te worden verwijderd.

Asbest kruipruimte veilig laten verwijderen

Om asbest in kruipruimtes veilig te kunnen verwijderen is het dus zaak om een goed onderzoek uit te voeren om te weten wat de situatie is. De asbest sanering van de toepassingen in een kruipruimte is vaak maatwerk omdat er met meerdere factoren rekening gehouden moet worden. Denk hierbij aan het werken in een besloten ruimte, zorgen voor voldoende openingen etc.

Bij dit maatwerk kunnen de specialisten van Van Santen u goed en volledig adviseren om asbest in uw kruipruimte op een veilige manier te verwijderen.

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest kruipruimte verwijderen

Asbest kruipruimte verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top