skip to Main Content

Cursus Asbestherkenning – Toolbox

Asbest is een gevaarlijke stof. Voor 1994 is asbest onder andere veel gebruikt in bouwwerken, (industriële) installaties, objecten, schepen en booreilanden. Voor werknemers die taken verrichten waarbij zij aan asbeststof worden of kunnen worden blootgesteld, is het verstandig om met regelmaat te worden bijgeschoold.

Wilt u een prijsindicatie?

Arbeidsomstandighedenwet

Als werkgever bent u vanuit de Arbeidsomstandighedenwet (ARBO-wet) sowieso verplicht voorlichting en instructie te geven. In dit kader is de cursus – toolbox asbestherkenning van Van Santen Advies geschikt voor iedereen die beroepsmatig met asbest in aanraking kan komen, zoals uitvoerenden in de renovatie en sloopaanneming, liftmonteurs, installateurs en woningcorporaties.

Daarnaast is de cursus – toolbox asbestherkenning geschikt voor medewerkers van bouw- en woningtoezicht, milieu-inspecteurs, politie, brandweer, arbeidsinspectie en medewerkers die met sloop- en demontagewerkzaamheden in aanraking kunnen komen.

Situatieherkenning

Wij leren u hoe u aan de hand van foto’s, praktijksituaties en asbesthoudend monstermateriaal in doorzichtige potjes de asbestsoorten en toepassingen herkent. Na het volgen van de cursus – toolbox asbestherkenning, kan de cursist de meest voorkomende asbestverdachte materialen herkennen in bouwkundige toepassingen in gebouwen, objecten en constructies.

U leert de positieve en negatieve eigenschappen van asbesthoudende materialen, alsmede de hoogtijjaren van het gebruik van de kankerverwekkende stof. De wet- en regelgeving komt aan bod en de te ondernemen stappen die moeten worden uitgevoerd om asbest te mogen inventariseren én verwijderen.

De cursus – toolbox asbestherkenning kan bij u op locatie worden gegeven en neemt circa twee uur in beslag. Van Santen Advies beschikt in Delft over een eigen presentatieruimte met een groot scherm. Deze ruimte is geschikt voor groepen tot maximaal 20 personen. De ervaring leert dat het niet raadzaam is om meer dan 20 personen in een cursus – toolbox asbestherkenning deel te laten nemen, omdat dan de aandacht verslapt.

Na het volgen van de cursus – toolbox asbestherkenning bent u zéker geen volwaardig Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA), maar u herkent de in uw vakgebied behorende verdachte materialen en toepassingen. Alle deelnemers krijgen na afloop (digitaal per mail) een deelnemerscertificaat. Tevens wordt de presentatie per mail aangeleverd.

Back To Top