skip to Main Content

Asbest verwijderen Amersfoort

Bent u bezig met een verbouwing of sloop of twijfelt u dat er asbest aanwezig is in uw pand of woning in Amersfoort? Dan geven wij u graag vrijblijvend advies!

Vroeger werd asbest veel gebruikt tijdens de bouwen van panden en woningen. Denk bijvoorbeeld aan dakbedekking, in of onder vloerzeil en in plaatmateriaal zoals dakbeschot, plafondplaten en gevelpanelen. Om te achterhalen of er asbest aanwezig en geen risico’s voor de gezondheid te lopen dient er een asbestinventarisatie gedaan te worden.

Wilt u een prijsindicatie?

Asbestinventarisatie Amersfoort

Wanneer u twijfelt of er asbest aanwezig is in uw gebouw of woning in Amersfoort? Dan is de asbestinventarisatie de eerste stap. Bij gebouwen van voor 1994 is het zelfs verplicht om een inventarisatie te doen voordat u mag gaan verbouwen, renoveren of slopen.

Een asbestinventarisatie is een onderzoek waar wordt gekeken naar de aanwezigheid van asbest in een pand of woning. Aan de hand van dit onderzoek wordt er exact bepaald waar en hoeveel asbest er aanwezig is in een uitgebreid inventarisatierapport. Daarnaast wordt er vastgesteld of asbest verwijderen, ook asbest saneren genoemd, verplicht is.

asbestonderzoek Amersfoort
asbest verwijderen Amersfoort

Asbest verwijderen Amersfoort

Er worden veel eisen gesteld aan het verwijderen van asbest. Zo zitten er strenge wet- en regelgevingen aan verbonden. Daarom kan het in bepaalde situaties verplicht zijn om asbest te laten verwijderen. Deze beslissing wordt genomen door de gemeente wanneer de asbest een gevaar voor de gezondheid kan vormen. Asbest is ongevaarlijk wanneer het verwerkt zit in materiaal dat onbeschadigd is. Dit staat beter bekend als gebonden asbest. Echter wanneer het materiaal waar de asbest in zit beschadigd is kunnen er stofdeeltjes vrijkomen. Deze stofdeeltje zijn gevaarlijk voor de gezondheid.

De experts van Van Santen Advies zorgen ervoor dat de asbest verontreinigde materialen op een veilige manier worden verwijderd en afgevoerd.

Naast een asbestonderzoek in Leiderdorp en het verwijderen hiervan, doen wij dit door nog meer plekken in Nederland, onder andere:
Asbest verwijderen Zoetermeer | Asbest verwijderen Amsterdam | Asbest verwijderen Den Haag | Asbest verwijderen Leiden | Asbest verwijderen Rotterdam | Asbest verwijderen Woerden en diverse plekken daaromheen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u advies over het inventariseren of saneren van asbest in Amersfoort?

Neem dan vrijblijvend contact op. We zijn zowel telefonisch als via e-mail te bereiken om uw vragen te beantwoorden: 24 uur per dag, 7 dagen per week! Wilt u liever door ons gebeld worden? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk.

Ik wil gebeld worden

  Van Santen Advies

  Staalweg 44
  2612 KK Delft

  015-2061300
  info@vs-advies.nl

  Back To Top