skip to Main Content

Kosten asbest verwijderen

Wilt u inzicht krijgen in de kosten die gemoeid zijn met het verwijderen van asbest? Bij Van Santen Advies begrijpen we dat u transparantie en duidelijkheid wilt voordat u daadwerkelijk stappen onderneemt in verband met asbestverwijdering. Op deze pagina presenteren we u daarom een uitgebreid overzicht hoe deze kosten tot stand komen. Deze informatie stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot uw project.

Belangrijke factoren bij prijsbepaling

De daadwerkelijke prijs van het saneringsproces wordt beïnvloed door een aantal kritieke factoren, waaronder de actuele conditie van de asbesthoudende materialen, het specifieke type asbest dat aanwezig is en de nauwkeurige risicoklassen waartoe deze materialen behoren. Deze elementen zijn onmiskenbaar en van cruciaal belang bij het bepalen van de uiteindelijke kosten van de sanering. Het is essentieel om te beseffen dat de complexe interactie tussen deze variabelen een significante rol speelt in het vormgeven van de financiële aspecten van het saneringsproces.

Kosten asbest verwijderen

Asbest verwijderen kosten

Oppervlakte Variabele kosten
Ruimte tot 35 m² € 350 – € 950
Ruimtes tot 40 m² € 850 – € 1000
Ruimtes tot 70 m² € 1450 – € 2000
Ruimtes vanaf 71 m² € 35,- per m²
Golfplaten € 15,- per m²

Minimumtarief: € 975,-

*Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw. Dit zijn indicatieve tarieven, welke sterk situatie-afhankelijk zijn.

**De staat waarin de asbesthoudende toepassingen verkeren, het soort asbest en de risicoklassen zijn van invloed op de daadwerkelijke prijsvorming voor de asbestsaneringen.

Het proces

  1. Voorbereiding: Dit omvat het opstellen van een werkplan en de nodige meldingen bij relevante instanties, zoals het landelijk asbestvolgsysteem (LAVS). De kosten variëren op basis van de complexiteit van het project.
  2. Asbestverwijdering: Deze fase is onderverdeeld in verschillende taken, zoals het opbouwen van de werkruimte, de daadwerkelijke sanering en de eindschoonmaak. De duur van de sanering hangt af van het type asbest en andere factoren.
  3. Vrijgave: Na voltooiing wordt het gebied gecontroleerd door een geaccrediteerd onafhankelijk laboratorium. Er zijn verschillende soorten vrijgaven met elk hun eigen prijs.

Wij adviseren u om een gedetailleerde offerte aan te vragen op basis van uw specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op voor nauwkeurige informatie over de kosten van het laten verwijderen van asbest.

Wilt u een prijsindicatie?

Veel gestelde vragen over de kosten rondom het verwijderen van asbest 

Zijn de asbest verwijderen kosten aftrekbaar?

Asbest verwijderingskosten zijn voor particulieren helaas niet aftrekbaar. Uiteraard voor bedrijven/ zakelijke instanties wel, maar dat geldt voor elke investering.

Wat zijn de kosten voor asbest dakbedekking verwijderen

De kosten voor het verwijderen van asbest dakbedekking kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het project, de mate van asbestverontreiniging, de locatie en de toegankelijkheid van het dak. Bij Van Santen Advies moet u rekenen op € 150,- per m².

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest saneren

Asbest saneren voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top