skip to Main Content

Asbest Leiden

Is er in uw woning of bedrijfspand in Leiden asbest aangetroffen? Dan raden wij u aan zo snel mogelijk een asbestonderzoek of asbestinventarisatie aan te vragen.
Asbest kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en mag daarom niet door iedereen verwijderd worden. Bij Van Santen advies geven wij u daarom graag deskundig advies en professionele begeleiding om u van uw asbest probleem af te helpen.

Wilt u een prijsindicatie?

Wat is asbest

Asbest werd vroeger veel gebruik in gebouwen, woningen en installaties. Voornamelijk vanwege de isolatiewaarde, brandwerendheid en slijtvaste eigenschappen was het vroeger erg populair. Asbest zelf is de verzamelnaam van verschillende mineralen die in de natuur voorkomen. In een gebonden toestand is het niet gevaarlijk voor mens en milieu.

Echter kan het bij beschadiging vezels afgeven die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Daarom is er sinds 1994 een verbod op het (her)gebruiken van asbest.

Asbestonderzoek Leiden

Om verspreiding van asbestvezels te voorkomen dient er voorafgaan aan het verbouwen, renoveren of slopen van panden die voor 1994 gebouwd zijn een asbestonderzoek uitgevoerd te worden.

U ontvangt van ons een asbestonderzoeksrapport, waarin alle relevante informatie is opgenomen. Onze rapporten voldoen aan alle wet- en regelgeving en zijn geschikt voor het aanvragen van de vergunningen en om de saneringen mee uit te voeren.

Asbest laten verwijderen Leiden

Ook aan de sanering van asbest worden zware eisen gesteld. Deze eisen zijn ook vastgelegd in wet- en regelgeving. In bijna alle gevallen mag asbest alleen worden verwijderd door een gecertificeerde organisatie. In een enkel geval mag een particulier de asbest zelf verwijderen.

Bij Van Santen helpen wij u graag bij van begin tot het eind waardoor u geen omkijken meer heeft naar het verwijderen van de asbesthoudende materialen. Wij verzorgen een oplossing op maat en een heldere aanpak waardoor u verzekerd bent van een professionele aanpak. Wij zijn voor u het aanspreekpunt zodat u niet contact hoeft te zoeken met verschillende partijen. Van Santen Advies staat voor u klaar met deskundig advies en begeleiding.

Back To Top