skip to Main Content

Asbest verwijderen Leiden

Op zoek naar een geschikte partij voor asbestinventarisatie of asbest verwijderen in Leiden, bij van Santen Advies helpen we u graag!

Is er in uw woning of bedrijfspand in Leiden asbest aangetroffen en wilt u weten in welke staat dit verkeerd? Dan raden wij aan zo snel mogelijk een asbestonderzoek of asbestinventarisatie aan te vragen. Asbest kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en mag daarom niet door iedereen verwijderd worden. Bij Van Santen advies geven wij u daarom graag deskundig advies en professionele begeleiding om u van uw asbest probleem af te helpen.

Wilt u een prijsindicatie?

Wat is asbest

Asbest werd vroeger veel gebruik in gebouwen, woningen en installaties. Voornamelijk vanwege de isolatiewaarde, brandwerendheid en slijtvaste eigenschappen was het vroeger erg populair. Asbest zelf is de verzamelnaam van verschillende mineralen die in de natuur voorkomen. In een gebonden toestand is het niet gevaarlijk voor mens en milieu.

Echter kan het bij beschadiging vezels afgeven die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Daarom is er sinds 1994 een verbod op het (her)gebruiken van asbest.

Asbestonderzoek Leiden

Om verspreiding van asbestvezels te voorkomen dient er voorafgaan aan het verbouwen, renoveren of slopen van panden die voor 1994 gebouwd zijn een asbestonderzoek uitgevoerd te worden.

U ontvangt van ons een asbestonderzoeksrapport, waarin alle relevante informatie is opgenomen. Onze rapporten voldoen aan alle wet- en regelgeving en zijn geschikt voor het aanvragen van de vergunningen en om de saneringen mee uit te voeren.

Asbest verwijderen Leiden

Ook aan de sanering van asbest worden zware eisen gesteld. Deze eisen zijn ook vastgelegd in wet- en regelgeving. In bijna alle gevallen mag asbest alleen worden verwijderd door een gecertificeerde organisatie. In een enkel geval mag een particulier de asbest zelf verwijderen.

Bij Van Santen helpen wij u graag bij van begin tot het eind waardoor u geen omkijken meer heeft naar het verwijderen van de asbesthoudende materialen. Wij verzorgen een oplossing op maat en een heldere aanpak waardoor u verzekerd bent van een professionele aanpak. Wij zijn voor u het aanspreekpunt zodat u niet contact hoeft te zoeken met verschillende partijen. Van Santen Advies staat voor u klaar met deskundig advies en begeleiding.

Naast asbest verwijderen Leiden, onderzoeken en verwijderen wij dit door nog meer plekken in heel Nederland, onder andere:
Asbest verwijderen Zoetermeer | Asbest verwijderen Amsterdam | Asbest verwijderen Utrecht | Asbest verwijderen Den Haag | Asbest verwijderen Rotterdam | Asbest verwijderen Leiderdorp | Asbest verwijderen Nieuwegein | Asbest verwijderen Woerden | Asbest verwijderen Amersfoort en diverse plekken daaromheen.

Contact

Heeft u vragen over de dienstverlening en het verwijderen van asbest in Leiden? Of wilt u ons meteen inschakelen voor een project?

Neem dan vrijblijvend contact op. We zijn zowel telefonisch als via e-mail te bereiken om uw vragen te beantwoorden: 24 uur per dag, 7 dagen per week! Wilt u liever door ons gebeld worden? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk.

Ik wil gebeld worden

  Van Santen Advies

  Staalweg 44
  2612 KK Delft

  015-2061300
  info@vs-advies.nl

  Veel gestelde vragen over asbest in Leiden. 

  Is het wettelijk verplicht asbest te verwijderen?

  Asbest verwijderen is niet verplicht volgens de wet. Wel kan de gemeente verplichten maatregelen te nemen als er sprake is van losgebonden asbest of in een slecht staat verkeerd. Door middel van een asbestonderzoek kan u in kaart brengen of asbest zich in uw huis bevindt en in welke staat.

  Welke asbest mag je zelf verwijderen?

  Er zijn twee soorten asbest, namelijk gebonden en losgebonden asbest. Bij gebonden asbest zitten de vezels stevig gehecht, zoals bijvoorbeeld dakplaten. U mag alleen gebonden asbest zelf verwijderen wanneer de oppervlak kleiner is dan 35m2 en het materiaal niet breekt, waardoor er geen deeltjes vrij kunnen komen. Met een asbestonderzoek kan worden aangetoond welke staat het verkeerd en of u deze zelf mag verwijderen.

  Back To Top