skip to Main Content

Asbest dakbeschot verwijderen

Is uw woning voor 1994 gebouwd, dan is de kans groot dat uw dakbeschot is gemaakt van asbesthoudende materialen. Het asbest in uw dakbeschot verwijderen is alleen noodzakelijk wanneer deze is beschadigd of wanneer u van plan bent om het dakbeschot te gaan renoveren of slopen. Indien u een dakkapel gaat plaatsen op het dak van een woning van vóór 1994, is een asbestinventarisatie sowieso verplicht!

Asbest aan uw dakbeschot verwijderen moet aan diverse regels en wetgevingen voldoen en moet in de meeste gevallen worden overgelaten aan een gecertificeerd bedrijf. Laat het asbestonderzoek en het asbest aan uw dakbeschot verwijderen daarom over aan Van Santen.

Wilt u een prijsindicatie?

Asbest dakbeschot herkennen

Twijfelt u of er asbest aanwezig is in uw dakbeschot, helaas is het herkennen van asbest in uw dakbeschot erg lastig. Dakbeschot met asbest kan wit, blauw of bruin zijn van kleur zijn en verwerkt zijn in verschillende materialen.

Bij twijfel raden we altijd aan om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Doet u dit niet en blijkt er asbest in uw dakbeschot aanwezig te zijn, dan kan het verwijderen hiervan schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid. Bij Van Santen ontvangt u na de asbest inventarisatie een uitgebreid rapport en denken we mee aan het verwijderen van uw dakbeschot asbest.

Is asbest dakbeschot gevaarlijk?

Een dakbeschot met asbest is niet gevaarlijk wanneer deze nog in gebonden toestand verkeerd. Dat wil zeggen, dat het materiaal waar het asbest in is verwerkt geen schade heeft opgelopen. Is het asbesthoudende materiaal wel beschadigd, dan is asbest dakbeschot wel gevaarlijk. Door de schade kunnen asbestvezels vrijkomen die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Het nadeel hiervan is dat deze asbestvezels met het blote oog niet te zien zijn, bij lichte twijfel raden we bij Van Santen daarom altijd aan om actie te ondernemen. Bij ons kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen en uw situatie aan ons doorgeven, wij kunnen deze situatie beoordelen en u van de nodige adviezen voorzien.

Back To Top