skip to Main Content

Asbest informatie

Welkom op de informatie pagina over asbest! Hier vind je een verzameling artikelen die je informeren over asbest, van de risico’s en veilige verwijderingstechnieken tot recente ontwikkelingen en preventiemethoden. Leer meer over dit belangrijke onderwerp en neem stappen voor een veilige en gezonde omgeving zonder asbest.

Populaire artikelen

Wat is asbest

Wat is asbest?

Asbest is een stof die voor veel mensen nieuw en misschien ook wel verwarrend kan zijn. We geven daarom een eenvoudige introductie over asbest, wat het is, waar het vandaan komt en waar je het vaak kunt tegenkomen.

Asbest en renovatie

Asbest en renovatie

We delen enkele belangrijke tips en richtlijnen voor huiseigenaren en aannemers om veilig om te gaan met asbest tijdens renovatie- en bouwprojecten.

Asbest zelf verwijderen

Zelf asbest verwijderen

Asbest mag in een enkel geval zelf worden verwijderd, let er op dat hier strikte regels voor gelden die zijn opgesteld voor uw veiligheid. Lees hier alle regels.

Asbest symptomen

Asbest symptomen

Blootstelling aan asbestvezels moet te allen tijde voorkomen worden. Lees hier meer over de mogelijke symptomen wanneer u met asbest in aanraking bent geweest.

Asbest herkennen

Asbest herkennen

Asbesthoudende toepassingen herkennen is absoluut een vak en erg lastig. Lees hier meer over hoe u in bepaalde gevallen toch zelf asbest kunt herkennen.

Gevel van asbest golfplaten

Meest voorkomende plekken van asbest

Om potentiële blootstelling met asbest te vermijden, is het goed om te weten waar asbest aanwezig kan zijn. In dit artikel bespreken we de top 4 meest voorkomende plekken waar asbest kan worden aangetroffen.

Perongeluk asbest gesloopt

Perongeluk asbest gesloopt

Het kan voorkomen dat, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, asbest onbedoeld wordt gesloopt tijdens bouw- of renovatiewerkzaamheden. In een dergelijke situatie is het van groot belang om snel en adequaat te handelen.

Asbest afvoeren

Asbest afvoeren

Het veilig afvoeren van asbest is van cruciaal belang om de gezondheid van zowel mensen als het milieu te beschermen. Lees hier meer over de regels.

Asbest dakbeschot

Soorten asbest

Er zijn verschillende soorten asbest, elk met unieke eigenschappen en toepassingen. Leer meer over de wel- en niet-hecht gebonden varianten.
Asbest golfplaten verwijderen

Hechtgebonden asbest

Hechtgebonden asbest is een type asbest waarbij de asbestvezels stevig vastzitten in een ander materiaal, zoals cement of kunststof. Dit maakt het minder gevaarlijk dan niet-hechtgebonden asbest, omdat de vezels minder snel vrijkomen.

Onderlaag-asbesthoudend-vloerzeil

Niet-hechtgebonden asbest

Niet-hechtgebonden asbest is een type asbest waarbij de asbestvezels los zitten of slechts licht gebonden zijn in een materiaal. Dit maakt het veel gevaarlijker dan hechtgebonden asbest, omdat de vezels bij verwijdering gemakkelijk kunnen vrijkomen in de lucht.

Wilt u een prijsindicatie?

Back To Top