skip to Main Content

Asbest golfplaten verwijderen

Asbest golfplaten verwijderen kunt u overlaten aan Van Santen Advies, wij werken samen met gecertificeerde partijen die weten aan welke eisen het verwijderen van asbest moet voldoen. Aan asbestverwijdering zitten namelijk strenge regels en moet veilig gebeuren.

In sommige gevallen mag u asbest golfplaten wel zelf verwijderen, maar dat is afhankelijk van de toestand van de golfplaten. Neem gerust telefonisch contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Middels een foto kunt u de situatie naar ons doorsturen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u een prijsindicatie?

Golfplaten gemaakt van Asbest

Tegenwoordig wordt asbest niet meer gebruikt als bouwmateriaal, maar bij woningen met een bouwjaar van vóór 1994, is het nagenoeg zeker dat de golfplaten asbesthoudend zijn. Zijn bij u de golfplaten dus geproduceerd en geplaatst voor 1994, dan weet u dus bijna al zeker dat er asbest aanwezig is in uw golfplaten. Naast het bouwjaar zijn er nog een aantal factoren waaraan u asbest golfplaten kunt herkennen.

Asbest golfplaten herkennen

Bij Van Santen krijgen we vaak de vraag hoe asbest op golfplaten te herkennen is. Zeker voor iemand die nog nooit eerder met asbest te maken heeft gehad kan dit lastig zijn. Je kunt asbest op golfplaten herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Oude golfplaten zien er vaak verweerd uit en er groeit mos op. Dit kan betekenen dat er asbest in verwerkt is.
  • Een wit gespikkeld patroon op golfplaten is ook een kenmerk van eventuele asbesthoudende platen.
  • Een honingraatstructuur aan de onderkant van de golfplaten wijst op asbest. Dit kan moeilijk zichtbaar zijn.
Asbest golfplaten verwijderen
Gevel van asbest golfplaten

Ook zijn asbest golfplaten te herkennen aan codes. Deze code kun je terugvinden op de golfplaten zelf:

  • NF (Non Friable)
  • AT (Asbestos Technology)
  • CAF (Compressed Asbestos Fibres)

Staat één van deze codes op de golfplaten, dan weet je dat ze gemaakt zijn van asbest. Kun je geen code of andere markering vinden, dan is het verstandig om een asbestonderzoek uit te laten voeren om er zo achter te komen of uw golfplaten zijn gemaakt van asbest.

Asbest golfplaten afvoeren

Laat niet alleen het verwijderen van uw asbest golfplaten over aan Van Santen, maar ook het afvoeren. Aan het afvoeren van asbest golfplaten zitten namelijk diverse regels verbonden om het asbest zo veilig mogelijk te doen verdwijnen.

Kom meer te weten over de asbest verwijderen kosten of heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op via 015 206 1300.

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest golfplaten

Asbest golfplaten verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top