skip to Main Content

Asbest kit verwijderen

Asbesthoudende kit werd vaak gebruikt in de bouw- en constructie-industrie vanaf de jaren ‘50 tot 1994. Het werd gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals het afdichten van glas in kozijnen en constructies, voegen in wanden, plafonds en vloeren, het verbinden van buizen en leidingen, en het afdichten van scheuren en gaten in gebouwen.

Hoewel het gebruik van asbesthoudende kit al jaren is verboden, kan het nog steeds voorkomen in oudere gebouwen en constructies. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het renoveren of slopen van deze gebouwen. Bij het verwijderen van asbesthoudend kit kunnen niet snel asbestvezels vrijkomen, echter is voorzichtigheid geboden. Overigens is het werken aan iedere asbesthoudende toepassing aan strenge regels gebonden. Ook de toepassingen waar moeilijk asbestvezels uit vrijkomen moeten met gepaste voorzichtigheid verwijderd worden. Asbesthoudende kitten en tegellijmen zijn daar goede voorbeelden van.

Wilt u geen risico nemen? Laat asbesthoudende kit en tegellijm dan altijd verwijderen door specialisten.

Asbest kit

Wilt u een prijsindicatie?

Asbest kit herkennen

Het is niet gemakkelijk om asbesthoudende kit te herkennen. Dit komt doordat asbest kit er vaak hetzelfde uitziet als gewone kit, er ontstaat dus geen specifieke kleur of textuur waardoor deze van elkaar te onderscheiden zijn. Wel kunt u asbest kit soms herkennen aan het vezelige uiterlijk.

Om er zeker van te zijn of uw kit bestaat uit asbesthoudend materiaal dient er een monster afgenomen te worden welke vervolgens door een erkend laboratorium zal worden geanalyseerd. Van Santen Advies kan u hierbij helpen!

Asbesthoudende kit in kozijn

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Asbest kit

Asbest kit verwijderen voeren wij uit in heel Nederland, o.a. in de volgende plaatsen:

Back To Top