skip to Main Content
Wanneer Moet Asbest Verwijdert Zijn?

Wanneer moet asbest verwijdert zijn?

Wanneer asbest moet worden verwijderd:

Een overzicht van richtlijnen en deadlines

 Asbest is een gevaarlijk materiaal dat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving rondom asbest. In dit artikel geven we een overzicht van de richtlijnen en deadlines met betrekking tot asbestverwijdering.

 

Wanneer moet asbest worden verwijderd?

Asbesthoudende materialen moeten over het algemeen worden verwijderd wanneer ze beschadigd, verweerd of aangetast zijn. Dit komt omdat bij beschadigd asbest, asbestvezels vrij kunnen komen. Het zijn de asbestvezels die een gevaar vormen voor onze gezondheid. Daarom is het essentieel om beschadigd asbest tijdig te laten verwijderen.

Daarnaast zijn er specifieke deadlines voor asbestverwijdering in bepaalde situaties, zoals bij renovaties of sloopwerkzaamheden. Bij dergelijke projecten is het verplicht om voorafgaand aan de werkzaamheden een asbestinventarisatie uit te voeren. Als daarbij asbest wordt aangetroffen, moet dit vóór aanvang van de werkzaamheden worden verwijderd.

 

Wanneer asbest wel laten zitten?

Verkeerd het asbest nog in uitstekende staat en staan er geen renovaties of sloop activiteiten op de planning, dan is de kans groot dat het asbesthoudend materiaal voorlopig mag blijven zitten. Wel is het belangrijk om de plannen van de Eerste kamer met betrekking tot asbest goed in de gaten te houden.

Door Cock van Santen

Laat het veilig verwijderen van asbest over aan een expert

Neem het zekere van het onzekere en laat de specialisten van Van Santen Advies het asbest verwijderen. Wij staan bekend als een no nonsensbedrijf dat meedenkt in pragmatische oplossingen waarbij we de wet- en regelgeving rondom asbest strikt opvolgen.

Wilt u een prijsindicatie?

Back To Top