skip to Main Content

Vochtbestrijding

Kom voorgoed van vochtproblemen af!

Vocht is een veel voorkomend probleem waarbij vochtbestrijding vaak de enige permanente oplossing is. Heeft u namelijk last van vocht in huis, dan is het belangrijk om snel te schakelen en de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen, alleen zo kan het op de juiste wijze worden bestreden. Op zoek naar een bedrijf waaraan u vochtbestrijding over kunt laten? Bij van Santen Inspecties ondernemen we graag snel actie als het gaat om vochtproblemen.

Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan en stuur uw situatie door zodat wij snel een goede inschatting kunnen maken.

Wilt u een prijsindicatie?

Vochtbestrijding

Wat is vochtbestrijding?

Vochtbestrijding omvat de methoden en technieken die worden ingezet om overtollig vocht en de gevolgen ervan in woningen en gebouwen te elimineren of te minimaliseren. Dit proces kan variëren van eenvoudige ingrepen, zoals het verbeteren van de ventilatie, tot meer ingrijpende maatregelen zoals het waterdicht maken van kelders of het injecteren van muren tegen opstijgend vocht. Het doel van vochtbestrijding is tweeledig: het direct aanpakken van de bron van het vocht en het herstellen van eventuele schade die door het vocht is veroorzaakt.

Vochtbestrijding op verschillende plekken

Vocht in huis kan op verschillende plekken voorkomen. Een veel voorkomende plek waar vocht bestreden dient te worden, is in de kelder en in het souterrain. Vocht in de kelder is vaak een gevolg van lekkages aan leidingen en doorvoeren of door condensatie bij een gebrek aan ventilatie.

Ook op muren of  plekken met waterleidingen is vochtbestrijding vaak nodig.

Lekkage plafond

Waarom vocht bestrijden?

Vochtbestrijding is cruciaal voor het behoud van zowel de structurele integriteit van uw woning als uw gezondheid. Vocht in huis kan leiden tot ernstige schade aan de bouwconstructie, waaronder houtrot en aantasting van het metselwerk, die op lange termijn kostbare reparaties vereisen.

Bovendien creëert een vochtige omgeving ideale voorwaarden voor de groei van schimmels en bacteriën, die allergieën, astma, en andere ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken of verergeren. Dit heeft directe gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners.

Effectieve vochtbestrijding pakt niet alleen de symptomen aan, maar richt zich ook op de oorzaak van het probleem, waardoor u op lange termijn beschermd bent tegen structurele schade, gezondheidsrisico’s, discomfort en onnodig hoge energierekeningen. Het is daarom essentieel om vochtproblemen vroegtijdig en doeltreffend aan te pakken.

Vocht zelf bestrijden

U kunt zelf proberen om vocht te bestrijden door:

  • Verbeteren van de ventilatie: Zorg voor continue luchtverversing in uw woning om vochtige lucht af te voeren en droge lucht aan te voeren. Dit kan door mechanische ventilatie of simpelweg door regelmatig ramen en deuren te openen.
  • Lekkages opsporen en repareren: Inspecteer uw huis op tekenen van lekkage en repareer deze zo snel mogelijk. Lekkages zijn een voornaamste bron van vocht.
  • Gebruik maken van vochteters: In kleinere ruimtes of in gebieden met hoge luchtvochtigheid kunnen vochtvreters helpen de luchtvochtigheid te verlagen.
  • Isolatie en afdichting: Zorg ervoor dat uw huis goed geïsoleerd en afgedicht is, vooral rond ramen en deuren, om condensatie en binnendringend vocht te voorkomen.

Voor complexere vochtproblemen of wanneer u twijfelt over de beste aanpak, kan het raadzaam zijn om professionele hulp in te schakelen.

Bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding

Bij Van Santen Inspecties zijn we gespecialiseerd in het bestrijden van verschillende soorten vocht. Het team bestaat uit vakvolwassen professionals die vlot en betrouwbaar te werk gaan. Vragen of meer informatie ontvangen, met directe aanspreekspunten kunnen we snel handelen en denken we graag mee.

Nog niet zeker wat het probleem of de oorzaak is, dan plannen we eerst graag in overleg een vocht of lekdetectie in. Alleen door de oorzaak te vinden, kan het probleem bij de bron worden aangepakt.

Van Santen Inspectie

Heeft u vragen over de dienstverlening en vochtbestrijding? Of wilt u ons meteen inschakelen voor een project?

Neem dan vrijblijvend contact op. We zijn zowel telefonisch als via e-mail te bereiken om uw vragen te beantwoorden: 24 uur per dag, 7 dagen per week! Wilt u liever door ons gebeld worden? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk.

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Back To Top