skip to Main Content

Zwam in huis

Zwammen in huis heeft u vaak pas in de gaten als het te laat is. De beginnende schimmelsporen zijn nagenoeg niet met het blote oog zichtbaar. En zodra het wél zichtbaar is, is het vaak al te laat en heeft u een zwamprobleem. Mocht u enige vermoede hebben dat u een zwamprobleem heeft, neem dan contact met ons op om een professionele zwaminspectie uit te laten voeren.

Zwam in huis gedijt het beste in een vochtige en niet te koude omgeving en is zeer moeilijk te bestrijden. Kelderzwam en zwammen in kruipruimte zijn veel voorkomende plekken. Reden temeer om een professional in te schakelen.

Wilt u een prijsindicatie?

Wat is huiszwam?

Huiszwam is een hout-aantastende schimmel, nestelt zich op het hout in uw woning en voedt zich hiermee. Zoals alle huisrotschimmels, behoort de huiszwam tot de bruinrotschimmel. Naast hout is de schimmel ook te vinden op andere organische materialen zoals textiel, papier, spaanplaat, stro en riet. In tegenstelling tot de andere soorten heeft de huiszwam een hoge luchtvochtigheid (90 tot 95 procent) en een constante temperatuur (5 tot 45 graden) nodig om te overleven.

Hoe ontstaat zwam in huis?

De voedingsbron van een huiszwam of schimmel bestaat uit water. Zodra de huiszwam in aanmerking komt met vocht gaat het zich kiemen en groeien. Er zijn een aantal combinaties van oorzaken waardoor dit kan ontstaan:

  • Vochtproblemen
  • Hoge temperaturen
  • Slechte ventilatie
  • Slechte isolatie
  • Aanwezigheid van naaldhout

Huiszwam bestrijden

Wilt u huiszwam bestrijden, neem dan contact op met Van Santen Inspectie. Zwammen in huis kunnen ernstig zijn en er zelf mee aan de slag gaan is niet verstandig. Het heeft geen zin om zwam in huis te bestrijden, voordat er onderzocht is wat de oorzaak is. Komt het bijvoorbeeld door vochtproblemen, dan moet dat uiteraard eerst verholpen worden.

Voor zowel vocht in huis bestrijden als huiszwam bestrijden bent u bij Van Santen Inspectie aan het juiste adres. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook ondersteunen op het gebied van (specialistisch) drogen, waarbij wij periodiek precies meten wat de invloed is van het drogingsproces en het dalende vochtgehalte vaststellen.

Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Zwam in huis
Back To Top