skip to Main Content

Water in kruipruimte

Water in een kruipruimte of een vochtige kelder komt in veel woningen voor. Dit is niet altijd direct een probleem, immers kruipruimtes hoeven niet waterdicht te zijn. Het komt zelfs heel vaak voor dat er water in uw kruipruimte staat, zonder dat bewoners dit door hebben. Bij een normale ventilatie heeft vocht onder een woning weinig invloed. Toch is het goed om de oorzaak van water in een kruipruimte te laten onderzoeken, zeker als het water optrekkend vocht en/of schimmelgroei veroorzaakt. Beide kunnen namelijk behoorlijk schadelijk voor de gezondheid zijn.

Vocht of wateroverlast in kruipruimten kunnen ontstaan door meerdere oorzaken. Oude rioleringsbuizen kunnen afbreken of gaan lekken als gevolg van bodemverzakkingen of na (straat)werkzaamheden in de buurt, bijvoorbeeld als er geheid wordt of veel zwaar verkeer door de straat rijdt. Ook een hoge grondwaterstand kan de problemen onder het huis veroorzaken. De nattigheid trekt in beton, cement en baksteen, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat de binnenmuren worden aangetast.

Er ontstaan donkere plekken, er treedt schimmel- of zelfs zwammengroei op, je ruikt een muffe en ongezonde lucht, het stucwerk laat los, houten vloeren en behang raken beschadigd. Met onze heldere en uitgebreide rapportages kunt u het probleem van water in de kruipruimte (laten) verhelpen en bestrijden om het probleem in de nabije toekomst te voorkomen.

Het probleem oplossen kunt u zelf uitvoeren, laten doen door een vakkundig aannemer, maar u kunt er ook voor kiezen om alles door Van Santen Inspectie te laten organiseren.

Back To Top