skip to Main Content

Water in kruipruimte

Water in de kruipruimte of vocht in kelder komt in veel woningen voor wat niet altijd direct een probleem hoeft te zijn. Het komt zelfs regelmatig voor dat er water in de kruipruimte staat zonder dat u het zelf doorheeft. Goede ventilatie zorgt ervoor dat vocht in uw kruipruimte weer opdroogt, of in ieder geval geen ernstige consequenties veroorzaakt.

Echter, wanneer is de aanwezigheid van vocht acceptabel? Staat er veel vocht en krijgt het niet de kans om te drogen, dan is het verstandig om de oorzaak van water in de kruipruimte te laten onderzoeken. Vooral als het water op den duur schimmelgroei veroorzaakt. Schimmel in kruipruime kan schadelijk zijn voor uw pand, maar ook voor uw gezondheid.

Wilt u een prijsindicatie?

Hoe ontstaat vocht in kruipruimte?

Vocht in kruipruimte of water in de kruipruimte kunnen ontstaan door meerdere oorzaken:

  • Oude rioleringsbuizen kunnen afbreken of gaan lekken;
  • Een (te) hoge grondwaterstand;
  • Hoosbuien door de klimaatveranderingen;
  • Slecht of niet geventileerde kruipruimten;
  • Scheuren in gevels en funderingen

Vocht trekt in uw constructie en kan ervoor zorgen dat zelfs de binnenwanden vochtig of (in extremere gevallen) zelfs nat worden. Wij noemen dat: optrekkend vocht. Resultaat: er kan schimmel- of zelfs zwammengroei ontstaan wat zorgt voor een muffe en ongezonde lucht. Pleisterwerk, stuclagen, gipswanden- en plafonds, houten vloeren en behang kunnen onherstelbaar beschadigd raken. Hoe langer u wacht met het aanpakken en oplossen van het probleem, hoe hoger de uiteindelijke kosten.

Kruipruimte onderzoek

Voorkom of behandel water in de kruipruimte met een kruipruimte onderzoek. Tijdens een kruipruimte inspectie onderzoeken wij de oorzaak en de gebreken. Met onze  heldere en uitgebreide rapportages kunt u het probleem van water in de kruipruimte (laten) verhelpen en bestrijden om het probleem in de nabije toekomst te voorkomen.

Het probleem kunt u zelf oplossen, laten doen door een vakkundig aannemer, maar u kunt er ook voor kiezen om alles door Van Santen Inspectie te laten organiseren. Zo voeren we niet alleen een kruipruimte inspectie uit, maar verhelpen we gelijk het probleem met een droogtechniek.

Kom niet voor verrassingen te staan en vraag gerust vooraf een offerte aan, dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.

Back To Top