skip to Main Content

Optrekkend vocht

Heeft u last van vochtproblemen en vermoed u dat u last heeft van optrekkend vocht? En vraagt u zich af hoe dit optrekkend vocht ontstaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen voor u onderzoeken wat de omvang van het vocht is. Bij Van Santen Inspecties onderzoeken we de oorzaak en geven we u de oplossing om het optrekkende vocht te bestrijden. Het is belangrijk om vochtproblemen snel en bij de bron aan te pakken, zodat de schade zo veel mogelijk beperkt kan blijven.

Wilt u een prijsindicatie?

Hoe kan ik optrekkend vocht herkennen?

Het is belangrijk om optrekkend vocht vroegtijdig te herkennen om zo uitbreiding ervan te voorkomen. Bij optrekkend vocht is het vaak de muur dat nat/ vochtig is en niet de vloer. Doordat de vloer droog blijft, wordt het vocht vaak pas laat ontdekt. Aan de volgende kenmerken kunt u optrekkend vocht herkennen:

  • Schimmels op de muur
  • Vlekken of zout kringen op de muur
  • Verf/ behang begint los te komen of af te bladeren
  • Een muffe geur
  • Plinten die breken of loskomen

Is optrekkend vocht aan de muur erg?

Als eerste is elk type vocht aan de muur erg voor uw woning. Het tast de muren aan en is dus schadelijk voor uw huis. Verf, behang, plinten alles moet worden vervangen. Als u vocht niet behandelt kan dit onherstelbare schade veroorzaken.

Naast dat vocht aan de muur erg is voor uw woning, is het ook schadelijk voor de gezondheid. De gezondheid is in dit geval nog wel een stukje belangrijker. Laat u niets doen aan het optrekkend vocht, dan kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk hierbij aan irritatie aan de longen, hoestbuien of een huidirritatie. Vocht aan de muur kan dus wel redelijk erg zijn en moet verholpen worden.

Hoe kan ik optrekkend vocht verhelpen?

Er zijn verschillende manieren om optrekkend vocht te verhelpen. Echter hangt dit wel af van het gebouw en de precieze oorzaak. Bij Van Santen Inspecties voeren we daarom graag eerst een gedegen vochtproblemen onderzoek uit om de oorzaak te ondervinden en een passende oplossing te vinden. U kunt het beter in één keer goed aanpakken, zodat u optrekkend vocht in de toekomst geheel kunt voorkomen. De meest voorkomende oplossingen zijn:

  • Muren injecteren met een vochtwerend product
  • Muren onderkappen
  • Ventilatiekokers plaatsen

Onderzoek naar zowel de oorzaak als de oplossing van het vocht kunt u uitbesteden aan Van Santen Inspecties. Wij kunnen optreden als adviseur, maar ook het hele project van uw overnemen. Zo zorgen we er samen voor dat optrekkend vocht bij u thuis verleden tijd is. Bij ons kunt u ook gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen om niet voor verassingen te komen staan.

Back To Top