skip to Main Content

Condens op ramen in huis

Warme lucht koelt af en zet zich af op de koude plekken. Vaak zijn dat de ramen. Dit fenomeen heet condensatie en doet zich meestal voor aan de binnenkant van de ramen. Het is het gevolg van een hoge luchtvochtigheid in huis. Condensvorming op ramen aan de binnenkant doet zich voor bij een hoge luchtvochtigheid in huis.

Het vocht in huis produceren we voornamelijk zelf, bv. door te koken, wassen, maar ook door te ademen. ’s Nachts bijvoorbeeld, verliest een volwassen persoon ongeveer 2 liter vocht. Wanneer die warme, vochtige lucht niet kan ontsnappen en in contact komt met een koud oppervlak zoals het raam, condenseert het daarop. Vandaar dat condens op ramen in de slaapkamer vaak voorkomt.

Een gebrek aan ventilatie kán de oorzaak zijn van beslagen ramen in huis, echter kunnen er verschillende andere oorzaken zijn. De vakvolwassen inspecteurs van Van Santen Inspectie beschikken over de nodige kennis en ervaring om te bepalen wat de precieze oorzaak en meest geschikte oplossing is voor het condens dat aanwezig is in uw woning.

Back To Top