skip to Main Content

Vochtproblemen onderzoeken

Vocht is een veel voorkomend probleem in Nederland. Oorzaken zijn niet altijd eenvoudig vast te stellen en vochtige situaties worden vaak pas ontdekt als er al schimmel aanwezig is of het behang van de muur los komt. Hoe eerder vochtoverlast wordt opgemerkt, hoe gemakkelijker en goedkoper het probleem in de regel te verhelpen is. Bij Van Santen Inspecties zijn we gespecialiseerd in het onderzoeken van vochtproblemen. We gaan op zoek naar de oorzaak en helpen graag dit op te lossen!

Wilt u een prijsindicatie?

Oorzaken van vochtproblemen in huis

Er zijn veel mogelijke oorzaken te benoemen van vocht in huis, zoals lekkages in de badkamer, douche en toilet, lekkages aan waterleidingen, CV leidingen, afvoer en riool. Maar ook bouwkundige lekkages door verkeerde detaillering, slijtage en beschadigingen komen veel voor. Een aanwijzing van vochtoverlast kunnen beslagen ramen zijn, al dan niet in combinatie met een muffe lucht.

Vocht in huis kan ook veroorzaakt worden door het ontbreken of een verkeerd gebruik van ventilatievoorzieningen en verwarming, vaak in combinatie met een andere oorzaak van vocht in huis. Een veel voorkomend gevolg is afzetting van schimmels in de badkamer, de kelder en aan wanden en plafonds. Alleen de schimmel verwijderen is slechts een tijdelijke oplossing.

Vocht in huis bestrijden is alleen effectief indien het vochtprobleem bij de bron wordt aangepakt! Van Santen Inspectie legt met vochtonderzoek en schimmel onderzoek de onderliggende oorzaak bloot en geeft oplossingen zodat de schimmelafzetting niet meer terugkomt in huis!

Van Santen Inspectie is expert op het gebied van lekdetectie, vocht- en schimmelinspectie, kruipruimteonderzoek en droogtechniek. Onnodig hak- en breekwerk wordt veelal voorkomen door een juiste wijze van onderzoeken, de inzet van gecertificeerde medewerkers met bouwkundige en installatietechnisch ervaring en het gebruik van gespecialiseerde apparatuur.

Van Santen Inspectie hanteert NO CURE – NO PAY. Vinden wij de oorzaak niet dan ontvangt u ook geen factuur. Natuurlijk zetten wij ons altijd 100 procent in om de oorzaak te vinden, de omvang vast te stellen en de oplossing te geven!

Vochtproblemen onderzoeken

Verschillende soorten vochtproblemen

Tijdens het vochtproblemen onderzoek kunnen er verschillende soorten vochtproblemen aan de orde komen, namelijk:

Vochtproblemen onderzoeken door Van Santen Inspecties

Nadat u het offerte formulier heeft ingevuld ontvangt u van ons een heldere en overzichtelijke offerte. Mogelijk wordt u nog gebeld voor meer informatie. Des te meer wij vooraf weten des te beter wij de werkzaamheden kunnen inschatten. Dit is gunstig voor de prijs, het onderzoek zelf en de resultaten!

Bij opdracht wordt de vocht- of schimmelinspectie of de lekdetectie in overleg met u ingepland. De inspectie wordt op locatie uitgevoerd door onze ervaren medewerkers en met inzet van specialistische apparatuur zoals bijvoorbeeld infra rood camera’s en vocht meetapparatuur voor het meten van vocht in constructies en van de luchtvochtigheid.

De specialist kan met behulp van onder andere thermografische apparatuur vaak tot op enkele decimeters nauwkeurig aangeven waar de lekkage of het vochtprobleem zich bevindt. Hiermee voorkomt u dat onnodig hak- en breekwerk. Met de inspectie stellen we de oorzaken vast die verband houden met het vocht in huis en bepalen we de omvang. Binnen 48 uur ontvang u een heldere rapportage met duidelijke weergave van de oorzaak, omvang en de geadviseerde oplossingen.

Back To Top