skip to Main Content

Lekkage opsporen

Het onaangenaam geconfronteerd worden met een lekkage is altijd een vervelende situatie. Vaak is de oorzaak van de lekkage niet direct herleidbaar of is de lekkage dusdanig klein dat er steeds wat water de woning insijpelt. Blijvende waterschade kan ervoor zorgen dat er op termijn schimmelvorming ontstaat wat later gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Het opsporen van een lekkage kan soms simpel en direct zichtbaar zijn, echter kan het vinden van de lekkage ook erg lastig zijn. Om lastige lekkages op te sporen, is specialistisch gereedschap en apparatuur noodzakelijk. De medewerkers van Van Santen Inspecties zijn bouwkundig opgeleid en beschikken over de meest moderne apparatuur om lekkages op te sporen en te rapporten in heldere en overzichtelijke rapportages. Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan.

Wilt u een prijsindicatie?

Verschillende type lekkages

Een lekkage opsporen kan nodig zijn op verschillende plekken:

Deze plekken kunnen ieder hun eigen oorzaak hebben waarvan de badkamer de meest voorkomende plek is. In de badkamer bevinden zich vele soorten leidingen en afvoeren die voor een lekkage kunnen zorgen. Door middel van infrarood camera’s en kleurstoffen kunnen lekkages opgespoord worden, zonder daarbij zware destructieve handelingen te hoeven uitvoeren.

Ook in het dak en plafond komen lekkages vaak voor. Een lekkage aan het dak heeft meestal de meeste prioriteit. Vooral na hevige weersomstandigheden ontstaan vaak lekkages waarvan het vaststellen van de oorsprong cruciaal is. Ziet u niet gelijk een lekkage aan het dak, maar ontstaan er wel kringen of vochtige plekken op uw plafond,  dan moet er mogelijk met geavanceerde apparatuur de lekkage worden opgespoord.

Lekkage opsporen zonder breken

Het eerste waar u aan denkt bij een lekkage is hoogstwaarschijnlijk de loodgieter. Een loodgieter heeft als beroep om (water)leidingen te onderhouden en lekkages te verhelpen. Toch beschikken loodgieters niet altijd over het juiste soort apparatuur waarmee de lekkage kan worden opgespoord zonder hiervoor hak- en breekwerk uit te voeren. Bij Van Santen Inspecties beschikken we over de juiste hulpmiddelen om een lekkage op te sporen zonder te breken. Zo blijft u niet onnodig achter met veel schade en een hoop puin.

Kan ik zelf een lekkage opsporen?

Zelf een lekkage opsporen is mogelijk aan de leidingen die zichtbaar zijn. Deze leidingen kunt u zelf langslopen op vochtplekken of op vlekken van kalk.  Door met een stuk keukenrol langs de leidingen te gaan komt u erachter of er zich vocht bevindt.

Zelf een lekkage opsporen aan weggewerkte leidingen is niet mogelijk zonder de muur te breken. Kunt u zelf de lekkage dus niet vinden op het blote oog, dan is het toch verstandig om een specialist in te schakelen. Onze werknemers komen graag langs om uw lekkage op te sporen.

Back To Top