skip to Main Content

Schimmel in kruipruimte

Heeft u last van schimmel in de kruipruimte? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te bestrijden. De kruipruimte is vaak een vochtige ruimte waar zwammen snel kunnen ontstaan. Doe je hier niets aan, dan zal de zwam in de kruipruimte alleen maar groter worden. Wil je schade aan je kruipruimte door zwam of schimmel voor zijn? Laat dan een zwaminspectie uitvoeren doen door Van Santen Inspectie. Vraag hieronder gerust een vrijblijvende offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wilt u een prijsindicatie?

Hoe ontstaat een zwam in de kruipruimte?

Zwammen zijn gek op de combinatie van hout, vocht en stilstaande lucht, laat dit nou net het geval zijn in een kruipruimte. Een kruipruimte is door weinig lichtinval, vaak beperkte ventilatie en vaak vochtige omstandigheden een populaire plek voor zwammen en andere schimmels. De sporen van een zwam of van schimmels kunnen ook elders in huis terecht komen, maar zullen zich niet zo snel nestelen wanneer de omstandigheden gewoon goed zijn. Een zwam zal daardoor niet zomaar in uw woonkamer ontstaan, maar kan zich in de tussentijd snel uitbreiden in de kruipruimte.

Schimmel kruipruimte
Schimmel kruipruimte
Schimmel kruipruimte

Hoe kan ik schimmel in kruipruimte herkennen?

Er bestaan grofweg drie soorten schadelijke zwammen die het meest voorkomen in onze huizen en gebouwen. Deze kunnen herkent worden aan:

  • De kelderzwam, geelbruine vruchtlichamen met lichte randen, kunnen ok groen of grijs zijn
  • De huiszwam, brede, bruine vruchtlichamen en witte randen, roodbruine draden
  • De poriënzwam, lijkt op een ‘wolk’, dunne vruchtlichamen met witte schimmeldraden, witgrijs van kleur, soms ook roze of geel
  • Een muffe -soms wat zure- lucht

Zwammen dienen snel weggehaald te worden. Ziet u één van deze verschijnselen, grijp dan direct in om verdere aantasting van de constructies te voorkomen.

Kan ik zwam in kruipruimte zelf bestrijden?

Schimmels en zwammen zijn niet zelf te bestrijden. Wanneer u het wel zelf probeert weg te halen en geen witte of bruine vlekken meer ziet, wil dat niet zeggen dat de gehele zwam weg is. Zwammen verspreiden zich via vruchtlichamen die niet altijd zichtbaar zijn, en zich later weer zullen verspreiden. Heeft u dus last van zwammen, laat ons als professioneel bedrijf u dan helpen, het start met een gedegen inspectie.

Inspectie zwammen en schimmels door Van Santen Inspecties

Laat de zwaminspectie over aan Van Santen Inspecties. Aan de hand van deze inspectie stellen wij een heldere en duidelijke rapportage op van de aangetroffen situatie met betrekking tot de eventuele aangetroffen zwammen in uw kelder. Kruipruimte of woning. Hierbij wordt de oorzaak, omvang en oplossing vastgesteld. Het alleen wegnemen van de zwam is niet afdoende, indien de oorzaak van het vochtprobleem niet wordt verholpen komen de zwammen op termijn geheid weer terug!

Back To Top