skip to Main Content

Zwammen in kelder

Zwammen in kelders ontwikkelen zich op hout en hebben veel vocht nodig. De kelderzwam is minder agressief dan de huiszwam, omdat hij zich alleen kan verspreiden naar plekken met een hoog vochtniveau. Het hebben van zwammen in huis is zeer vervelend, echter is er ook kans op bijkomende problemen: ze kunnen namelijk ongedierte in uw woning aantrekken. Ongedierte is dol op een vochtige leefomgeving en gedijt prima tussen zwammen en schimmels. Veel voorkomende ongedierte in vochtige ruimten zijn: zilver- en papiervisjes, muggen, houtwormen, torren en kakkerlakken. Stuk voor stuk verspreiders van bacteriën.

lekkage kelder en schimmel kelder

Kelderzwam herkennen en verwijderen

Visueel kunt u de symptomen van kelderzwam al herkennen, namelijk wanneer u last heeft van loslatende plinten, verzakkingen in de vloeren en het ruiken van onaangename muffe luchtjes. Als u last heeft van bovenstaande mankementen en u vermoed zwammen in uw woning, neem dan contact op met Van Santen Inspectie en we komen langs voor een inspectie van de kelder of ruimten.

Aan de hand van deze inspectie stellen wij een heldere en duidelijke rapportage op van de aangetroffen situatie met betrekking tot de eventuele aangetroffen zwammen in uw kelder of kruipruimte. In overleg gaan we met u in gesprek en brengen wij een advies uit over een eventuele bestrijding, al dan niet volledig door Van Santen Inspectie geregisseerd.

Back To Top