skip to Main Content

Zwaminspectie

Bij het vermoeden van zwam in uw woning is het van belang dat u snel handelt. Zwammen tasten namelijk constructies aan zoals houten vloeren en houten balklagen. Zwammen komen in woningen voor op vochtige plekken, vaak in kruipruimtes en kelders maar ook in badkamers en toiletten. Daarnaast hebben zwammen een negatieve invloed op de gezondheid net zoals overige schimmels in huis dat ook hebben.

Heeft u een vermoeden of last van zwammen in huis, laat dan de zwaminspectie over aan een professionele partij. Bij Van Santen Inspecties doen we een volledig onderzoek naar de oorzaak en de grootte van de zwam. In een rapport leveren we u alles netjes aan en kunnen we het ook nog eens voor u oplossen. Vraag bij ons eerst vrijblijvend een offerte aan en dan nemen we zo snel mogelijk de situatie met u door!

Wilt u een prijsindicatie?

Zwammen herkennen

De huiszwam en kelderzwam zijn schimmels. Beiden kunnen constructies aantasten, en indien ze niet tijdig bereden worden tot in zeer ernstige mate waarbij vloeren en balken geheel vervangen dienen te worden.

De huiszwam, ook wel bekend als ‘droge rot’, groeit uitsluitend binnenshuis. De schimmeldraden zetten zich vast op met name houten oppervlakten. De huiszwam gedijt het best in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid op vochtige houten ondergronden en een temperatuur tussen de 18°C en 22°C. De huiszwam komt vaak voor in ruimtes met een gebrek aan ventilatie. De huiszwam kan herkend worden door hout wat donkerder wordt en vaak is het lichaam van de zwam zichtbaar waar schimmeldraden uit groeien. Zodra de zwammen langer aanwezig zijn wordt het hout steeds zachter en tenslotte zal het hout verpoederen.

De kelderzwam, ook wel bekend als ‘nat rot’, is dunner dan de huiszwam, heeft kleurloze schimmeldraden en heeft meer vocht nodig om te groeien dan de huiszwam. De kelderzwam gedijt het best in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid op vochtige houten ondergronden en een temperatuur tussen de 3°C en 35°C en in ruimtes met gebrek aan ventilatie. Ook bij de kelderzwam wordt het hout donker van kleur en kan zelfs geheel zwart worden.

Wat is een zwaminspectie?

Tijdens een zwaminspectie doen we onderzoek naar de aanwezigheid van de zwammen en is het belangrijk om de onderliggende oorzaak vast te stellen. De aanwezigheid van zwammen gaat altijd samen met een vochtprobleem. Alleen de zwammen verwijderen en de constructies herstellen is daarom geen garantie dat de zwammen op den duur niet terug zullen komen. Van Santen Inspectie voert een volledig onderzoek uit waarbij de oorzaak, omvang en oplossing in beeld wordt gebracht. Van Santen Inspectie voert de onderzoeken volledig onafhankelijk uit.

Waar voeren jullie zwaminspectie uit?

Zwaminspectie voeren wij eigenlijk overal uit. Dit kan een woonhuis zijn, maar ook kantoorpand of een overheidsgebouw. Onze specialisten komen langs op locatie om de aanwezigheid en oorzaak vast te stellen.

Zwaminspectie
Zwaminspectie
Zwaminspectie
Zwaminspectie
Back To Top