skip to Main Content

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een steeds vaker voorkomend vochtprobleem. Doorslaand vocht is vocht dat door de gevel dringt en gaat vaak samen met beschadigde voegen. Vanwege het veranderende klimaat is het steeds lastiger om vocht te bestrijden, maar niet onmogelijk. Bij Van Santen Inspecties doen we een gedegen onderzoek naar de aard en omvang van het vocht. Door middel van een passende aanpak kan het probleem van doorslaand vocht worden ontdekt en bestreden.

Wilt u een prijsindicatie?

Hoe ontstaat doorslaand vocht?

Doorslaand vocht ontstaat wanneer hoosbuien met grote hoeveelheden water tegen de buitenmuur aanslaan. Wanneer deze buitenmuur is beschadigd of niet goed is afgewerkt, zal het vocht zich via de muur een baan naar binnen werken. Hierdoor ontstaat er niet alleen doorslaand vocht aan de buitenmuur, maar ook aan de binnenmuur. Dit komt vaak voor bij oude gevels die geen behandeling hebben gekregen tegen regenaanslag en dus gemakkelijk vocht binnen laten. Het kan ook zo zijn dat uw gevel deze behandeling wel heeft gekregen, maar niet op de juiste manier.

Een lekkende dakgoot is ook een veelvoorkomende oorzaak. Daken en dakgoten kunnen de grote hoeveelheid water in de korte periode niet verwerken, met vocht als één van de gevolgen.

Er zijn helaas te veel oorzaken om op te noemen. Bij Van Santen raden we klanten daarom altijd aan om een specialist te laten kijken naar de situatie. Alleen door een gedegen onderzoek kan de oorzaak van bij u thuis worden ontdekt en uiteindelijk worden bestreden.

Wat zijn de gevolgen van doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is iets wat u niet moet onderschatten. Er zijn een aantal zichtbare gevolgen:

  • Buitenmuren die zijn beschadigd
  • Beschadigde en vochtige binnenmuren
  • Schimmelplekken
  • Vocht in de kelder

Wanneer u deze symptomen negeert en hier niets aan doet, zal de situatie zich alleen maar verergeren met nog meer nadelige gevolgen. Denk aan uw gezondheid én energierekeningen. Doordat de isolatie van uw woning wordt aangetast en isolatiemateriaal vochtig wordt, houdt het minder warmte vast met hogere energierekeningen tot gevolg.

Hoe kan ik doorslaand vocht bestrijden?

Heeft u last van doorslaand vocht, geen paniek, er zijn verschillende manieren om dit te bestrijden. Wel moet eerst geconstateerd worden waar het probleem ligt. Het bestrijden van kan op verschillende manieren en is sterk afhankelijk van uw woning. Zo kan impregneren van een gevel een oplossing zijn, maar dit is niet effectief indien de voegen en het metselwerk beschadigd zijn.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij Van Santen Inspecties. Onze specialisten komen graag uw situatie in kaart brengen en adviseren u hoe doorslaand vocht bij u thuis bestreden kan worden.

Back To Top