skip to Main Content

Lekkage badkamer

Een lekkage in badkamers is een van de meest voorkomende lekkages, omdat in deze zogenaamde “natte ruimte” veel verschillende soorten waterleidingen (warm en koud), verwarmingsleidingen en afvoeren aanwezig zijn. Bijkomend probleem is dat een badkamer nagenoeg altijd betegeld is, wat het vinden en bestrijden van lekkages bemoeilijkt.

Koppelingen in weggewerkte water- en CV leidingen veroorzaken vaak lekkages in vloeren en wanden. Om lekkages te bestrijden of te voorkomen, kunnen koppelingen beter niet in vloeren en wanden geplaatst worden. Voor het opsporen van lekkages in vloeren en wanden in badkamers, is het gebruik van een infrarood camera noodzakelijk. Hiermee worden onaangename schades zoveel mogelijk voorkomen.

Lekkages van afvoerleidingen in badkamers worden met verschillende technieken onderzocht. Eén van de meest gebruikelijke technieken is het gebruik van kleurstoffen. Deze simpele manier van opsporen van een lekkage in de badkamer is zeer doeltreffend.

Wilt u een prijsindicatie?

Oorzaken van een badkamer lekkage

Koppelingen in weggewerkte water- en CV leidingen veroorzaken vaak lekkages in vloeren en muren. Om lekkages te voorkomen kunnen koppelingen beter niet in vloeren en wanden opgenomen worden, helaas is dit in het verleden wel veel gedaan. Daarnaast zijn er nog een aantal punten die een lekkage in de badkamer kunnen veroorzaken:

  • Kapotte leidingen;
  • Loszittende of gescheurde badkamer tegels, voornamelijk bij de natte delen als de douche;
  • Kitwerk dat niet goed is aangebracht.
Lekkage badkamer
Lekkage badkamer
Lekkage badkamer

Lekkage badkamer opsporen door een ervaren partij

Een lekkage opsporen kun je uiteraard eerst zelf proberen aan de leidingen die zichtbaar zijn. Je zult er echter al snel achter komen dat een lekkage aan de badkamer opsporen door een professionele partij uitgevoerd moet worden. Bij Van Santen Inspecties sporen we lekkages van (afvoer)leidingen in badkamers op met verschillende technieken. Eén van de meest gebruikelijke technieken is het gebruik van kleurstoffen. Deze simpele manier van opsporen van een lekkage in de badkamer is zeer doeltreffend. Voor het opsporen van lekkages in vloeren en wanden in badkamers is het gebruik van een infrarood camera noodzakelijk. Door deze techniek kunnen we onaangename schades zoveel mogelijk voorkomen.

Back To Top