skip to Main Content

Vocht in kelder

Heeft u last van een lekkage of vocht in uw kelder en weet u niet wat te doen? De specialisten van Van Santen Inspecties weten hier alles over, kunnen al u vragen beantwoorden en vinden door middel van een deskundige inspectie de oorzaak van het vochtprobleem in uw kelder.

Wilt u een prijsindicatie?

Wat is de oorzaak van vocht in de kelder?

Vocht in uw kelder kan meerdere oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is de stijging van het grondwaterpeil wat het gevolg kan zijn van een zware regenval. Velen huizen en kelders zijn bestendig tegen een zware regenbui, maar helaas niet allemaal. Zijn de muren of is de vloer niet waterdicht, dan komt het vocht zo de ruimte in.

Een andere oorzaak is condensatie. Condensatie ontstaat wanneer vochtige en warme lucht geen uitweg kunnen vinden in dezelfde ruimte. Door het verschil van warm en koud wordt de waterdamp vloeibaar en zo ontstaat er vocht.

Wilt u weten op welke manier er bij u vocht in de kelder ontstaat? Bij Van Santen Inspecties stellen wij aan de hand van een deskundige inspectie de oorzaak van het vochtprobleem in uw kelder vast. Dit doen we door gebruik te maken van moderne technieken en professioneel gereedschap.

Wat is de oorzaak van vocht in de kelder?

Vocht in de kelder kan in eerste instantie onschuldig lijken, maar doet u er niets aan, dan hopen de problemen zich op. Een luchtvochtigheid boven de 55% kan de huisstofmijt en schimmelvorming verergeren. Dit gaat niet alleen ten koste van uw kelder, maar ook van uw zelf. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is, is dit schadelijk voor de gezondheid.

Bij Van Santen Inspecties kunnen we de luchtvochtigheid van uw kelder meten en de status van uw vochtprobleem in kaart brengen.

Vocht in de kelder herkennen?

Een vochtprobleem in uw kelder wilt u te allen tijden voorkomen. Dat kan door een grondige inspectie, maar u kunt zelf ook al op uw hoede zijn door te letten op de volgende vochtsymptomen.

  • Een muffe geur
  • Vochtige muren
  • Schimmelvlekken
  • Laagje water op de keldervloer
  • Schilferende verflaag

Hoe kan ik mijn kelder waterdicht maken?

De oplossing om vocht in uw kelder te bestrijden en te voorkomen, is door uw kelder waterdicht te maken. De kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende oplossing is het injecteren van de muren met een vochtwerend product. Niet alleen voor vocht in uw kelder is dit een veel gebruikte manier, ook voor doorslaand vocht wordt deze methode veel gebruikt.

Voordat u beslist om vocht in uw kelder te bestrijden, raadt Van Santen Inspecties aan om er eerst zeker van te zijn waar de oorzaak ligt. U kunt alleen de inspectie aan ons overlaten, maar ook het hele traject uit handen geven. Zo zorgen we ervoor dat vocht in uw kelder verleden tijd is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan om niet voor verassingen komen te staan. U kunt ook altijd contact met ons opnemen als u vooraf al vragen heeft. Laat het vocht in uw kelder niet te lang toe en neem direct actie als u dit probleem constateert!

Back To Top